Over mij

Saskia van Dijk

Ik ben Saskia van Dijk, eigenaar van Kind in ontwikkeling, moeder van Noud (2018) en bonusmoeder van Jason (2014). In 2013 studeerde ik af als leerkracht basisonderwijs. Gemotiveerd als nooit te voren startte ik voor de klas. Ik wilde ieder kind zo goed mogelijk helpen en wilde daarvoor dan ook zoveel mogelijk eigen kennis vergaren. Ik las boeken, artikelen, sprak met collega’s uit het vak en probeerde veel dingen uit.

Mijn verhaal

Ik weet hoe het is om te willen presteren op school, maar het zelf nooit goed genoeg te vinden.

Dat is frustrerend! Je werkt hard, maar de resultaten vallen tegen. De motivatie om te leren raakt op. Je wilt hetgeen wat niet lukt ontwijken. Bij een kind kan dat zich uiten door op school “opeens” naar de wc te moeten, zogenaamd een potlood kwijt te zijn of zegt zich niet te kunnen concentreren, terwijl dat eerder nooit moeilijk was. Later gaat je kind misschien zelfs heel de school willen ontwijken.

Vandaag de dag geef ik nog steeds mijn volle inzet, maar draait het niet meer alleen om het resultaat. 

Plezier en zelfvertrouwen staat voorop. Natuurlijk is een mooi resultaat fijn na volle inzet, maar ik kan nu ook genieten van het leerproces.

Mensen met kennis van datgene wat ik juist zo goed wilde doen, lieten mij inzien dat het niet alleen maar beter hoeft. 

Zij wezen mij er meerdere keren op dat wat ik deed al heel goed was. Het hoeft niet alleen maar beter. Waar ik bang was om te falen, bleek ik mijn prestatie al geleverd te hebben. Dat zorgde voor zo een opluchting, waardoor ik veel relaxter keek naar de “toetsmomenten”.

Ik wil die sleutelfiguur zijn voor jouw kind! 

Kinderen willen van nature graag leren! Samen met jouw kind ga ik spelenderwijs de leermoeilijkheden te lijf, zodat hij of zij met zelfvertrouwen en plezier blijft leren. 

Naast dat bewegend leren erg leuk is, is het ook bewezen effectief! Kinderen die moeite hebben met leren activeren hun brein door te bewegen, waardoor ze meer capaciteiten hebben om de stof tot zich te nemen. Dit geldt overigens niet voor leerlingen die geen moeite hebben met de leerstof. Zij gebruiken vaak hun brein al optimaal, waardoor hier weinig winst meer in te behalen is.

Waar kan ik jouw hulp vinden?

Die vindt je hieronder!