Rekentuin en Taalzee vs Squla

Rekentuin en taalzee vs Squla

Je kent de reclames van Squla vast wel. Zij hebben het over leuk leren. Iets waar ik achter sta, leren moet leuk zijn. Maar waarom kies ik dan zelf liever voor Rekentuin en Taalzee in plaats van Squla? Hieronder vind je twee punten die voor mij erg belangrijk zijn.

  1. Oefenen op eigen tempo en niveau

Squla geeft aan dat je kunt oefenen op eigen tempo en niveau. Echter is dit toch wel beperkt. Natuurlijk kun je op je eigen tempo oefenen, want je kunt zelf beslissen of je een kwartier per week oefent of 3 uur per week. Het niveau is daarentegen erg beperkt, je geeft in je account de groep van jouw kind aan en op dat niveau komen de opdrachten. Zit jouw kind echter in groep 3 en rekent hij of zij al op groep 4 niveau, dan zal jouw kind toch echt eerst alle opdrachten van groep 3 moeten maken.

Bij Rekentuin en Taalzee is het werken op eigen tempo nagenoeg hetzelfde als bij Squla. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je oefent. Daarnaast kun je ook zelf beslissen hoe snel de muntjes verdwijnen die je kunt verdienen, hierin zijn drie snelheid niveaus te kiezen. Daarnaast past binnen een opdracht het niveau zich direct aan. Maakt jouw kind bijvoorbeeld een som verkeerd, dan zal het programma direct een som geven die wat makkelijker is om zo succeservaringen op te blijven doen. Maakt jouw kind meerdere sommen goed achter elkaar, dan zal het programma dan ook direct moeilijkere sommen geven binnen de opdracht.

2. Verschillende vakken

Squla heeft heel veel verschillende vakken in het programma zitten, 18 om precies te zijn. Dit heeft zijn voor en nadelen. Zo is er voor jouw kind genoeg afwisseling te vinden, maar misschien ook juist wel genoeg afleiding te vinden. Komt jouw kind dan toe aan datgene wat er eigenlijk geoefend zou moeten worden?

Rekentuin en Taalzee draait voornamelijk om rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. Vanaf groep 5 komt daar ook Engels bij. Er wordt een klein stukje geschiedenis of natuur en techniek meegenomen, maar dit zijn geen aparte leerelementen.

Leren met plezier en zelfvertrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *